Adună clipe magice într-o carte personalizată


Pe o scară de la 1 la 10, cât de mult îți place să faci cadouri? Și de câte ori ai ales un cadou personalizat?

Aniversările, zilele onomastice, sărbătorile sunt momente de bucurie în care oferim și primim cadouri. De cele mai multe ori, uimirea și încântarea celui care primește sunt atât de mari și nedisimulate, încât fericirea celui care îl oferă crește proporțional.

Aparte de aceste momente, mie îmi place foarte mult să fac cadouri când merg în vacanță. Întotdeauna pun în bagaj câte ceva pentru gazde, recepționeri, cameriste și ghizi.

Pe primul loc este artizanatul românesc. Pe lângă faptul că este foarte frumos, fie că e vorba de ștergare, șervețele țesute sau vase de lut, sunt obiecte utile care pot fi folosite multă vreme.
Niciodată nu am dat greș cu albumele de artă sau cărți de istorie ilustrată.

colaj foto

De Crăciun, vreau un cadou pentru mama. Ceva deosebit, care să o surprindă. Să fie un parfum? Un colier din chihlimbar ca cel pe care mi-l amintesc din copilărie? Sau o carte?


– Auzi, tu când pui CD-uri toate pozele pe care le-ai făcut, mă chestionează mama, a nu știu câta oară, derulând fotografiile din laptop. 

– O să le pun, într-o zi.

– Păi să le pui. Că o să-ți crape laptopul și o să le pierzi. Ai o mulțime de poze frumoase și nici nu te mai uiți la ele. Sunt câteva pe care ar trebui să le imprimi și să le pui într-un album. Iar pe asta s-o faci mai mare și s-o înrămezi!

– Așa o să fac.

Adună clipe magice într-o carte personalizată

N-am mai imprimat o fotografie de peste 15 ani. Nici cameră foto nu mai am.  Dar e o idee bună.

Răsfoiesc albumele cu fotografii din copilărie și adolescență și retrăiesc fiecare moment petrecut alături de mama. Nu degeaba se spune că „nu ne aducem aminte zilele, ne amintim momentele.” Și fiecare moment spune o poveste.  Povestea puiului de om care face primii pași. Povestea primei drumeții montane. A întâlnirilor cu marea. A reușitelor și a eșecurilor. Atât de multe momente cu atât de multe povești că aș putea scrie o carte.
O carte personalizată în care să adun crâmpeie de bucurie și să le ofer în dar celei pe care o iubesc cel mai mult. O carte ilustrată!

cadou mama

Fotografii am, texte frumoase știu să scriu, îmi trebuie doar o copertă frumoasă și o tipografie care să mă ajute să-mi pun ideea pe hârtie de bună calitate.

Caut repede pe internet: „cum tipăresc o carte personalizată” și găsesc o adevărată editură și tipografie online.
Am descoperit  o mulțime de șabloane pentru cărți personalizate: carte pentru mama, carte pentru iubit, carte pentru copil și carte pentru iubită.

Scrie o carte personalizată în 5 pași simpli

O carte personalizată este aceea pe care o scrii așa cum simți. Poate fi romantică sau presărată cu umor. Poate spune povestea de viață a părinților sau povești pentru copii. 

Primul pas, stabilește  pentru cine vrei să pregătești un cadou personalizat și alege unul dintre cele patru șabloane de pe site.

carte personalizata

Apoi, alege cu grijă fotografii de bună calitate. Poți să le iei și de pe Facebook. Cel mai bine se încadrează cele portret, dar poți să faci un artificiu și să așezi două fotografii landscape pe aceeași pagină. Sau să pui fotografia pe centru, ca într-un album.

Pe contra pagină, scrie un text potrivit cu fotografia aleasă. Dacă nu te pricepi la meșteșugit cuvinte, inspiră-te din cele prestabilite sau chiar păstrează-le.

carte pentru mama

Nu uita să-ți scrii numele pe copertă. Doar tu ești autorul. Și plasează comanda.

În scurt timp, vei ține în mână prima ta carte personalizată cu o copertă tare, buretată și pagini lucioase. Și vei simți mirosul de carte proaspăt ieșită de sub tipar.

Eu am scris o carte pentru mama și abia aștept să o pun sub brad.

Pe o scară de la 1 la 10, tu cât ești de pregătit să faci un cadou personalizat?
Dacă răspunsul este între 5 și 10, nu mai sta pe gânduri! Scrie și tu o carte personalizată pentru cineva care îți e drag!

Articol scris pentru SuperBlog 2019

5 gânduri despre „Adună clipe magice într-o carte personalizată

  1. Ok, mi-a plăcut mult! Apropierea ta de mama ta e o lecție pentru mine. Articolul ăsta și încă unul mă fac să regret profund că n-am intrat în SB. Aș fi vrut atât de mult să scriu pe tema asta!
    Ai atâta dreptate, e atât de plăcut să faci cadouri. Iubesc să văd reacțiile celorlalți când desfac cadourile. Trăiesc pentru momente ca astea.
    Frumos, Alimona!
    Felicitări pentru articol!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.