4 motive să colaborezi cu o agenție de turism


Planificarea unei vacanțe mai lungi sau mai scurte este una dintre cele mai frumoase etape ale călătoriei. Este momentul în care intri pas cu pas în atmosfera de vacanță și analizezi cu atenție fiecare detaliu, de la transport, cazare, excursii de o zi, activități pentru copii, posibilități de luat masa și alte lucruri care să-ți lase amintiri de neuitat. Pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă și frustrantă poate deveni această etapă când informația este răspândită peste tot. În articolul de azi îți arăt 4 motive să colaborezi cu o agenție de turism.

4 motive să colaborezi cu o agenție de turism

1. Economisești timp prețios

Astăzi poți să-ți organizezi vacanța din fotoliu, cu un laptop sau telefon mobil cu o conexiune la internet. Există zeci de site-uri și aplicații mobile cu ajutorul cărora să găsești bilete de avion ieftine, cazări pentru toate gusturile și chiar informații despre cele mai frecvente capcane pentru turiști. Din experiență îți spun că un astfel de demers se poate întinde câteva luni. De asemenea, de multă vreme s-a creat un mit potrivit căruia pe cont propriu e mai ușor, mai bine mai ieftin.

Este foarte ușor să ieși cu prietenii la un grătar de dimineață până seara, însă dacă vrei să faci același grătar la munte sau la mare, să-l combini cu o drumeție montană sau cu câteva zile de plajă, situația se schimbă.

În primul rând, ai nevoie de cazare. Dacă ai senzația că e suficient să tastezi cazare Valea Prahovei” sau cazare litoral”, îți dau o veste proastă: nu este. Deoarece ai nevoie de un spațiu de cazare unde să încăpeți toți și să aibă facilități de grătar. Nu cred că vreți să stați împrăștiați pe o rază de câțiva kilometri. Iar dacă stați împreună, nu vreți să împărțiți o baie 10 adulți.

La fel, dacă ai primit sarcină de serviciu să organizezi un team-building. Pe lângă faptul că trebuie să găsești o „cazare hotel cu suficiente camere” și restaurant, ai nevoie și de un set de activități (drumeție, tir cu arcul, tiroliană etc) sau de ghizi. Până îi contactezi pe toți, până negociezi un preț bun și bateți palma, s-ar putea să ieși la pensie.

O agenție de turism are la îndemână echipe de profesioniști care să se ocupe de toate detaliile organizării.

2. Beneficiezi de rezultatele multor ani de experiență

Când eram studentă în anul III de facultate, unul dintre profesori ne spunea că nu există caz fără precedent. Că dacă vom căuta cu grijă, vom găsi un caz, o situație similare cu cea pe care noi o considerăm ieșită din comun. Cu scepticismul specific vârstei, mă îndoiam de spusele lui și eram convinsă că oricând poate apărea ceva nou, inedit.

Viața mi-a demonstrat că avea perfectă dreptate. Iar lucrul acesta se numește experiență. De-a lungul timpului, lucrătorii din turism au învățat să găsească soluții pentru cele mai neobișnuite cereri, pretenții și bugete. De asemenea, pot construi vacanțe personalizate, bazate pe preferințele fiecărui client.

3. Călătorești în siguranță

Situațiile neplăcute pot apărea oricând și, de cele mai multe ori, când te aștepți mai puțin. Este cumplit să ți se anuleze zborul, să ajungi la hotel și să constați că ce-ai văzut în poze n-are nicio legătură cu realitatea din teren, ori hotelierul să refuze să te cazeze pentru că nu are camere libere. Ori mai rău, să constați că hotelul sau pensiunea de vis nu există.

O agenție de turism serioasă are în portofoliu cazări verificate. Organizează periodic info-trips și vizitează unitățile de cazare pe care le propun turiștilor. De asemenea, beneficiază de feedback din partea clienților, mulțumiți sau nu, apoi decid dacă păstrează o destinație sau o unitate de cazare.

4. Multiple posibilități de plată

În era internetului și a comunicării de date la distanță, încă mai există unități de prestări servicii turistice care nu acceptă orice mijloc de plată. Eu am pățit-o cu celebrele tichete de vacanță pe care niciun hotelier din România nu a dorit să le accepte în mod direct. După ce m-am chinuit vreo 2 luni, în final am ajuns tot la o agenție de turism.

Tu ce motive ai să colaborezi cu o agenție de turism?

3 gânduri despre „4 motive să colaborezi cu o agenție de turism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.