Trei cafele pentru trei personalități


Ieri am avut o zi cât se poate de ciudată. Toată casa era cu susul în jos. M-am apucat să strâng garderoba de vară și să scot de la naftalină hainele groase. Și cum îmi vedeam eu de trebă, pe nepusă masă mă trezesc cu trei musafiri.

Trei cafele pentru trei personalități

Sultana Hurem, Zorba și Luigi Lavazza s-au instalat comod în sufrageria mea, iar eu nu știam pe unde să scot cămașa. N-aveam nimic pregătit pentru oaspeți de seamă. Trebuia să găsesc repede ceva care să le fie pe plac, dar ales cu mare grijă să nu stârnesc un război mondial. Think, MacGyver, think!
Gata! Știu. Pun repede de cafea.

Cafea neagră pentru sultană

Sultana Hurem adoră cafeaua tare, aromată și pe care o savurează alături de o bucățică de rahat.Prepar pentru ea o cafea neagră, cu spumă, din boabe proaspete. Cu siguranță va redescoperi gustul intens și aroma pe care le savura pe vremea când era cea mai iubită sultană. 

Sursa foto: pixabay.com

Espresso pentru cel mai simpatic grec

Grecilor, dacă le-ai luat cafeaua, țigara, muzica și dansul, îi ucizi. În zilele toride de vară, la umbra unui pin, toți grecii sorb alene un frappe și rotesc între degete kombloi, acele mătănii cu scop decorativ, pentru alungarea stresului.
Simpaticul Zorba, după ce a bătut lumea în lung și-n lat, a constatat că nimic nu se compară cu espresso. De atunci, nu mai concepe să înceapă ziua decât cu un espresso lung, cremos și cu spumă.

Sursa foto: magNET.ro

Cappuccino pentru Luigi

Italianului care a înnebunit lumea cu cele mai sofisticate amestecuri de cafea, îi pregătesc un cappuccino cu spumă fină de lapte. Amestecurile de cafea care l-au făcut celebru și tehnologia modernă mă vor ajuta să le fac oaspeților mei o tratație cu adevărat regească.

Trei cafele delicioase cu o atingere de buton

Pun în funcțiune noul espressor automat Phillips cu sistem de lapte LatteGo și obțin trei varietăți de cafea cu o simplă atingere de buton. Espressorul este o adevărată bijuterie în care boabele proaspete sunt măcinate de o râșniță ceramică 100%. Aceasta poate fi reglată în 12 trepte de măcinare, astfel încât să obții o pulbere fină sau o cafea grunjoasă. 

Sursa foto: magNET.ro

În funcție de preferințe, boilerul reglează temperatura apei, dar și debitul acesteia, rezultatul fiind o aromă și o spumă perfectă în fiecare ceașcă.

Cel mai greu de obținut, fără intervenția tehnologiei, este spuma de lapte. Sistemul de lapte LatteGo, alcătuit din două piese fără tuburi, asigură o spumă bogată și cremoasă în doar câteva secunde.

Fiecare dintre musafirii mei își savurează cafeaua și văd încântarea pe chipurile lor. Hurem, sultana cea frumoasă și veșnic nemulțumită, îmi poruncește să-i mai fac una, dar să fie la fel ca prima. Aceeași intensitate, aceeași aromă, aceeași temperatură a apei. Îmi spune că niciuna din slujnicele din harem nu a reușit vreodată să-i prepare cafeaua de două ori la fel.

Posibil, la anul de grație una mie cincisute și ceva, să nu reușești să nimerești două cafele la fel. Dar cu sistemul My coffee choise, acest lucru devine floare la ureche. Aparatul memorează setările și îți servește aceeași savoare iar și iar. În plus, ecranul tactil intuitiv îți așează cafeaua perfectă în vârful degetului.

Sursa foto: magNET.ro

Sultana nu-și poate ascunde uimirea, dar totuși îi văd privirea cum se întunecă.

– Ce te preocupă, mărită sultană? Ori nu ți-a plăcut cafeaua?

– Cafeaua a fost delicioasă. Dar nu pot să nu mă întristez, că pe vremea mea nu erau astfel de mașinării. Dacă în Imperiul Otoman ar fi existat o asemenea mașinărie în fiecare casă, nesuferiții ăia de greci nu s-ar fi înghesuit în cafenelele din Salonic să uneltească împotriva Înaltei Porți.

Cufundat în fotoliul său, pișicherul Zorba încerca să afle cum poate să facă și el rost de un espressor automat Philips. Nu băuse nici la Paris, când plecase să-i caute Bouboulinei rochie de mireasă, asemenea minunăție de cafea. Dacă ar fi avut unul, ar fi deschis o mică afacere și i-ar fi dat înapoi englezului banii pe care i-a pierdut în afacerea cu funicularul. Mai ales că, datorită râșnițelor ceramice, aparatul poate prepara 20.000 de cești de cafea aromată și grație filtrului AquaClean ar putea prepara până la 5.000 de cești de cafea fără grija depunerilor de calcar.

Luigi Lavazza era sigur că espressorul fusese proiectat în Italia, căci doar italienii sunt maeștrii în arta cafelei.

Ce nu știau cei trei este că, în secolul al XXI-lea, oricine poate avea acasă o asemenea minunăție dacă face o vizită în magazinul online magNet.ro.

Ție cum îți place cafeaua?

Articol scris pentru competiția SuperBlog 2019

 

15 gânduri despre „Trei cafele pentru trei personalități

  1. Superb articolul Almona 😍 Îmi place foarte mult cum ai vorbit despre aceste trei cafele🙌
    Nu beau cafea dar îmi place aroma de cafea!
    O duminica superba, cu multa inspirație sa ai! 🌸

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.