Cochetă sau la modă?


Moda vine, moda trece, nimic nu se pierde, totul se transformă. An de an, în fiecare sezon, marile case de modă prezintă tendințele în care se vor încadra noile creații vestimentare, încălțămintea, poșetele și accesoriile.

Însă uneori, m-am văzut nevoită să aleg între a fi cochetă sau la modă. Pentru că nu întotdeauna ce era în tendințe mă și avantaja. Se pare că în toamna aceasta, designerii au făcut o călătorie în timp și readuc în atenție imprimeuri și croieli feminine.

Toamnă caré-caré

Inspirate de kilturile scoțiene, hainele cadrilate au fost întotdeauna șic și foarte feminine. Când eram adolescentă, le iubeam și le purtam în pofida ironiilor celorlalți care mă considerau o tablă de șah ambulanță. Nu e vina mea că alții nu acceptă carourile decât pe cărțile de joc. Cine mai era ca mine, la petrecerea de majorat, cu rochiță de stofă în carouri?

Jeans talie înaltă
Sursa foto: answear.ro

Revin la modă jeanșii cu talie înaltă și croială dreaptă care pun în evidență silueta, alungesc picioarele și îmbracă perfect formele rotunjite. Am suferit enorm când au apărut jeanșii cu talie joasă, pe care nu-i puteai îmbrăca fără să ți se reverse colăceii de pe burtică. Sau mai rău, când te așezai pe scaun, riscai să ți se dezvelească cel puțin jumătate de popou.

Însă asta e puțin pe lângă moda jeanșilor pentru bărbați, cu turul la călcâie, modă îmbrățișată și de unele fete care aveai impresia că încă n-au renunțat la scutece. 

Și cochetă și la modă

Ținutele smart casual sunt preferatele mele. Înainte de a fi la modă sau în tendințe, aleg să mă simt confortabil. Așa că, în loc de cizme cu toc, voi asorta jeanșii cu o pereche de botine de damă. Dacă mai adaug o bluză bej, cu volane pot spune că sunt și cochetă și la modă.

Palton teddy bear
Sursa foto: answear.ro

În zilele reci de toamnă, confortul termic este esențial. Caut de multă vreme o haină călduroasă care să nu mă îngenuncheze. Ceva moale și pufos, plăcut la atingere în care să mă simt ca la gura sobei, sorbind un ceai de scorțișoară. Hitul acestui sezon sunt hainele teddy bear, călduroase și moi ca plușul, în culori de caramel.

Adio rucsac, bun venit, poșetă elegantă!

Pentru ca ținuta să fie completă este nevoie de o poșetă adecvată. Dacă mă întrebați care este idealul meu de geantă, aceata este mică pe dinafară și mare pe dinăuntru. Nu știu cum se face, dar întodeauna, din poșeta mea lipsesc doar eu. Nu de puține ori, dacă aș pune geanta pe cântarul din aeroport, companiile aeriene m-ar pune să plătesc bagaj de cală. Și pentru că nu sunt fan genți de damă XXL care par mai degrabă potrivite pentru piață, am să aleg o geantă matlasată mică pe care să o pot purta pe umăr sau ca borsetă.

Tu cum alegi să fii cochetă sau la modă?

Articol scris pentru competiția Superblog 2019

2 gânduri despre „Cochetă sau la modă?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.