Ultimul zeibekiko din Ajunul Crăciunului


– Astăzi ieșim în oraș, îmi spune cu un zâmbet și o licărire în ochi pe care nu știu cum să le interpretez. Ziua mea a trecut și până la Crăciun nu mai avem nicio ocazie specială.

Îl privesc nedumerită și, anticipând ploaia de întrebări, răspunde:

– Surpriză! Plecăm într-o oră!

Ultimul zeibekiko din Ajunul Crăciunului

Eram extraordinar de curioasă unde mergem sâmbătă la prânz și, mai ales care era scopul unei ieșiri spontane.

Când am virat spre Piața de Flori din București, am fost convinsă că vom alege bradul sau măcar o coroniță de brad cu care să împodobim ușa de la intrare. Ne-am continuat drumul și, după vreo două străzi, ne-am oprit în fața unei clădiri cu inscripții pe care am putut citi Optoma Showroom – AVmall.

Pe bune? Mă scoate din casă, când am o groază de treabă, să ne plimbăm prin mall?

AVMALL143

– Bine ați venit în noul showroom audio-video AVmall, poftiți, vă așteptam. Camera de proiecție este pregătită pentru dumneavoastră.

Credeam că încep să mă dumiresc de ce am venit. Cu siguranță vrea să îmi arate boxele Indiana Line și boxele Davis Acoustics. Și poate mă înduplecă să i le fac cadou de Crăciun pe unele dintre ele.

De vreo trei ani îmi tot spune că AVmall importă cele mai bune echipamente și componente audio-video de la peste 30 de branduri, pe care le comercializă pe platforma online, oferind clienților cel mai bun raport calitate-preț și consultanță de specialitate.

AVMALL166

Mai mult, s-a cam săturat de sunetul mediocru de PC și nu înțelege cum pot să ascult muzica mea preferată în aplicațiile de pe telefonul mobil.

Astăzi, avem ocazia să testăm produsele și să ne încântăm auzul și privirea.

Luăm loc pe canapeaua din camera de proiecție și îl surprind când îi dă specialistului un CD pe care îl scoate cu grijă din buzunarul de la piept. Atmosfera este plăcută și camera este foarte bine antifonată. Astfel, calitatea sunetului nu va fi afectată.

Am ceva emoții pentru că nu sunt fan boxe și sisteme de amplificare. Și asta numai pentru faptul că pereții de la bloc sunt atât de subțiri, încât atunci când vecinii decid să asculte muzica la maxim, simt cum îmi vibrează stomacul.

N-am înțeles niciodată „pasiunea” unora pentru zgomot, în detrimentul muzicii. Și nu doar acasă. De multe ori în concerte sau în cluburi, în afară duduitul bașilor nu se mai distinge nimic. Anihilează restul instrumentelor, iar vocea artistului aproape că doar o intuiești.

Așa că, pentru orice eventualitate, închid ochii cu strângere de inimă și diafragmă.

Videoproiector Optoma

Proiectorul Optoma, despre care ni se spune că include sisteme multicanal Indiana Line și Davis Acoustics, este pornit și din boxe aud sunetul clar al trompetei. Recunosc numaidecât acordurile melodiei lui Pantelis Pantelidis. Și vocea lui… Pătrunzătoare și răscolitoare, o simt lângă mine ca într-un concert live. Vibrez împreună cu viorile și acordurile de bouzouki.

Camera de proiectie AVmall

Simt că dacă deschid ochii îl voi vedea aievea, așa cum n-a fost să fie cât a fost în viață.

Mijesc ochii și, pe ecran rulează emisiunea de acum trei ani, în care cânterețul meu preferat a dansat ultimul zeibekiko din Ajunul Crăciunului. Ringul e plin de flori și le aud cum cad pe pardoseala de lemn. Zgomotul farfuriilor sparte se împletește cu acordurile tânguitoare.

Nu știu când a trecut timpul și m-au podidit lacrimile.

– De ce plângi, mă întreabă? Ce te-a emoționat, surpriza ori experiența audio-video?

Pe cât de grea întrebarea, pe atât de dificil răspunsul. Ce ascultasem aici nu semăna cu nimic din ce auzisem până acum. O experiență a sunetului dusă la perfecțiune.

– Îți mulțumesc pentru această după-amiază minunată! Putem să mai venim?

– Bineînțeles, facem o programare și vom fi la fel de bine primiți. Dar, fii sinceră, nu ți-ar plăcea să-l asculți acasă, oricând vrei tu?

Eram prea emoționată ca să mai pot spune ceva. Dar dacă ți-a plăcut experiența mea, te invit în noul showroom audio-video AVmall să te bucuri și tu de sunet la superlativ.

Articol scris pentru SuperBlog 2018 – proba 27 lansată de AVmall.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.